24 χρόνια δεν έφτασαν για την ολοκλήρωση της Ανατολικής Παράκαμψης Θήβας

Γιώργος Μουλκιώτης:

Στο σημείο μηδέν έναρξη εργασιών της  Ανατολικής παράκαμψης Θήβας 

Πέρασαν 24 χρόνια από την Προέγκριση Χωροθέτησης στις 26-6-2000.

……………..

Ο Βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Μουλκιώτης, επανέρχεται μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου στο ζήτημα της Ανατολικής παράκαμψης της πόλης των Θηβών.

Επισημαίνει ότι έχουν εκπονηθεί οι μελέτες που αφορούν νέα χάραξη οδού μήκους 3,5 χλμ.,  που  έχει ως αφετηρία τη συμβολή της ΠΕΟ Αθήνας – Θήβας και τέλος το σημείο της συμβολής  της με την ΠΕΟ Θήβας – Χαλκίδας, συγκεκριμένα δε έχουν εκπονηθεί ήδη μελέτες οδοποιίας, τοπογραφικές, περιβαλλοντικές και γεωλογικές μελέτες τεχνικών έργων και οι απαραίτητες γεωτεχνικές  έρευνες και μελέτες, ως επίσης ολοκληρώθηκε η οφειλόμενη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης.

Υπενθυμίζει ότι η χωροθέτηση του έργου προεγκρίθηκε από τις 26-6-2000, αφορά την αποσυμφόρηση από τον κυκλοφοριακό φόρτο ειδικά βαρέων φορτηγών οχημάτων, ενώ αφορά τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης, ζητά από τους Υπουργούς Υποδομών – Μεταφορών και  Περιβάλλοντος – Ενέργειας να απαντήσουν:

1]. Ποιός έχων  αρμοδιότητα, ευθύνεται για την περαιτέρω καθυστέρηση έναρξης υλοποίησης του έργου της Ανατολικής Παράκαμψης Θήβας;                           2]. Υφίσταται προγραμματισμός και πως σχεδιάζεται η υλοποίηση του έργου;    3]. Έχει προγραμματισθεί ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τις απαλλοτριώσεις και την κατασκευή του;                                                          4]. Έχει εκπονηθεί χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του έργου;                               5]. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να επιταχυνθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε το έργο να αρχίσει να υλοποιείται;

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο